BEL PIATTO – Вкуси нешто поинакво, повелете на гурмански залак!

Новости од кујната

Паста Болоњезе: Водич за Автентичен Италијански Рецепт

Паста Болоњезе: Водич за Автентичен Италијански Рецепт

Паста Болоњезе: Водич за Автентичен Италијански Рецепт Паста Болоњезе е еден од најпознатите италијански рецепти, кој се одликува со богатство на вкусови и традиција. Овој класичен рецепт, кој потекнува од Болоња, е совршен за семејни вечери или посебни прилики. Во овој текст, ќе ви презентираме како да подготвите автентична паста Болоњезе, која ќе ги задоволи сите ваши сетила. Што е Паста Болоњезе? Паста Болоњезе е јадење кое комбинира тестенини или паста со сос од мелено месо, познат како рагù Болоњезе. Овој сос е еден од најважните елементи во италијанската кујна и се подготвува од висококвалитетно говедско месо, свежи зеленчуци, домати,…

Паста: Ултимативен Водич за Сè што Треба да Знаете

Паста: Ултимативен Водич за Сè што Треба да Знаете

Паста: Ултимативен Водич за Сè што Треба да Знаете Паста е една од најпознатите и најчесто консумирани храни низ целиот свет. Со својата разноврсност и способност да се адаптира на различни вкусови, пастата стана симбол на италијанската кујна и глобален фаворит. Во овој текст ќе разгледаме сè што треба да знаете за пастата – од нејзината историја и видови, до совети за совршена подготовка и здравствени придобивки. Што е Паста и Како Се Подготвува? Паста е јадење направено од мешавина на пченично брашно и вода, а понекогаш и јајца. Се обликува во различни форми и големини, а потоа се вари…